Ilmalämpöpumput-sivulta poistettu:

Perusasennukseen sisältyvät seuraavat työvaiheet ja materiaalit:

 • Sisäyksikön asentaminen
 • Ulkoyksikön asentaminen
 • Ulkoyksikön maa- tai seinätukiteline
 • 4 m putkea
 • Putkien kotelointi
 • Max. 10 m sähköistykset

Poistoilman talteenotto-sivulta:

Talotohtori

Laroc Oy jälleenmyy Talotohtorin lämmöntalteenttojärjestelmiä

Talotohtori poistoilman lämmöntalteenotolla jopa yli 50% säästö

Hukkaenergia täysimääräisesti talteen - valvotusti


TaloTohtori lämmöntalteenotto on markkinoiden kehittynein, elinkaarimalliin perustuva ratkaisu kiinteistön energiakustannusten pienentämiseksi. Järjestelmän avulla poistoilmasta talteen otettu energia saadaan hyödynnettyä parhaalla mahdollisella tavalla kiinteistön lämmityksessä ja lämpimän käyttöveden tuottamisessa koko laitteiston eliniän ajan.

Talotohtori lämmöntalteenotto soveltuu kerrostaloihin, toimisto- ja liikerakennuksiin sekä teollisuuskiinteistöihin, joissa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä ja koneellinen poistoilmanvaihto. Järjestelmä on mahdollista asentaa myös painovoimaisella ilmanvaihdolla varustettuihin kiinteistöihin, jolloin ilmanvaihto muuttuu koneelliseksi.

Poistettu Ilmalämpöpumpun Mitsubishi electric-alasivulta

Mitsubishi Electric AP25 ja AP35

Uusi Mitsubishi Electric AP-mallisarja jatkaa Mitsubishi Electricin tutuksi tullutta laatuajattelua. Vain paras laatu on kyllin hyvää, siksi Mitsubishi Electric varmistaa lämpöpumput komponenteista lähtien omilla tuotantolaitoksillaan. Mitsubishi Electricin laadun aistii jo yhdellä silmäyksellä, mistään ei ole tingitty, mitään ei ole jätetty sattuman varaan. Laatuleiman aistii aina kaukosäätimestä sisäyksikön vankkaan rakenteeseen. Näin taataan laitteen huolettomat käyttövuodet tuotteen koko elikaaren ajan.

AP-mallisarja on varustettu uudella ympäristöystävällisellä R32 kylmäaineella ja lukuisilla uusilla ominaisuuksilla. Uuden R32 kylmäaineen CO2 kuormitys ympäristölle on alle kolmannes verrattuna edelliseen R410A kylmäaineeseen.

Sisäyksikön tyylikäs muotoilu ja sen valkoisen värin sävy istuu saumattomasti vaativaankin ympäristöön. Kompakti koko, leveys vain 798 mm ja korkeus 299 mm tekee siitä varsin huomaamattoman.

Hiljaisuudella on merkitystä. Laitteen äänenpaineen taso on alimmillaan vain 19 dB(A), jota tuskin enää korvalla kuulee. Laaja puhallintehojen säätöalue sekä uudistuneet puhallusilman ohjaimet mahdollistavat vedottoman lämmön/viileän tuoto


AP-sarjan mallit, ovat Pohjolan karuihin oloihin suunniteltuja malleja. AP-sarjan laitteet ovat myös varustettu vakiona Wifi-toiminnolla, jolla voit etäohjata lämpöpumppuasi vaikkapa kännykälläsi.

Tekniset tiedot

 • Malli MSZ-AP35VGK + MUZ-AP35VGH
 • SCOP 4,6
 • Äänitaso 19 - 24 - 31 - 38 - 45 dB(A)
 • Viilennysteho 3,8 / kW max.
 • Lämmitysteho 4,6 / kW max.