Taloyhtiöt, kiiinteistöt ja yritykset

Suurten kiinteistöjen lämmitysjärjestelmät vaativat erityisosaamista

Isot kiinteistöt, kuten kerrostalot, rivitalot, teollisuushallit ja toimistot vaativat järeämmät sekä tehokkaammat lämmitysjärjestelmät kuin pienkiinteistöt. Oikein mitoitetulla lämmitysjärjestelmällä voidaan saavuttaa huomattavia säästöjä lämmityskustannuksissa. Kohteen vaatimusten mukainen lämmitysjärjestelmä on myös tehokas ja luotettava. Energiatehokkuuden lisäksi laadukas lämmitysjärjestelmä on ympäristöystävän valinta.

Lämpöpumppujen hyödyntäminen isojen kiinteistöjen lämmityksessä on energiatehokasta

Isojen kiinteistöjen kohdalla erityisen hyviä tuloksia lämmityskustannusten alentamisen kannalta on saavutettu etenkin maalämpöpumpuilla, ilma-vesilämpöpumpuilla sekä poistoilman mukana kulkeutuvan lämmön talteenotolla. Kun poistoilman lämpö otetaan talteen, energia ei karkaa harakoille.

MAALÄMPÖ

Ekologinen maalämpöpumppu sopii mihin tahansa kohteeseen ja se voidaan liittää vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään ja käyttövesijärjestelmään. Uusiutuvaa energiaa hyödyntävänä maalämpö on luonnonystävän viisas valinta.

Kiinteistölämpöpumpun avulla voit laskea tehokkaasti lämmityskustannuksiasi. Samalla saat luotettavan ja pitkäikäisen energiaratkaisun joka ei vaadi jatkuvaa ylläpitoa ja on ympäristöystävällinen.

Lämpöpumppuja on saatavilla teholuokasta 22 kW jopa satoihin kW asti. Maalämpö voidaan asentaa kiinteistön pääasialliseksi lämmönlähteeksi tai nykyisen lämmitysjärjestelmäsi rinnalle.

Tutustu tästä maalämpöpumppuihin thermia logo

ILMAVESILÄMPÖPUMPUT

Ilmavesilämpöpumput soveltuvat esim. rivitalojen, teollisuus- ja varastohallien sekä urheiluhallien lämmittämiseen.

Isoissa kohteissa ilmavesilämpöpumput asennetaan usein jo olemassa olevan lämmitysjärjestelmän rinnalle. Näin saavutetaan paras energian säästö.

Ilmavesilämpöpumpuilla voidaan myös toteuttaa järkevästi tuloilman lämmitys / jäähdytys.

Tutustu tästä ilmavesilämpöpumppuihin

POISTOILMAN LÄMMÖNTALTEENOTTO – LTO

Poistoilman lämmöntalteenotolla jopa yli 50% säästö

Suomessa on lähes 40 000 kerrostaloa, joissa on koneellinen poistoilmanvaihto. Näissä kiinteistöissä VTT:n tutkimuksen mukaan jopa 46% lämmitysenergiasta karkaa harakoille ilman lämmöntalteenottoa.

Tämä hukkaenergia voidaan lämmöntalteenottojärjestelmällä ottaa tehokkaasti talteen ja lämpö-pumpputekniikkaa hyödyntäen palauttaa takaisin kiinteistön lämmittämiseen ja lämpimän käyttöveden tuottamiseen.

Tällä tekniikalla voidaan saada kiinteistön lämmitysenergian kulutus jopa alle puoleen! Samalla saadaan joustavampi poistoilman vaihdon säätö, mikä parantaa myös asumismukavuutta.

Lämmöntalteenotto soveltuu kerrostaloihin, toimisto- ja liikerakennuksiin sekä teollisuuskiinteistöihin, joissa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä ja koneellinen poistoilmanvaihto. Järjestelmä on mahdollista asentaa myös painovoimaisella ilmanvaihdolla varustettuihin kiinteistöihin, jolloin ilmanvaihto muuttuu koneelliseksi.

Lue lisää lämmöntalteenotosta